Om företaget

Kontakta oss gärna för mer information eller en kostnadsfria offerter!

E-post
hugin@munitek.se
Adress

Munitek AB
c/o Co-working space Llama Lloyd
Tunnbindaregatan 16
41704 Göteborg

Vilka vi är

Munitek har fyra delägare. Gustav är VD och styrelsen består av Leif-Jöran (ordf.), Josef och Hugo.

Gustav

Hugo

Josef

Stefan

Leif-Jöran

Vill du veta mer?

Fråga efter våra respektive meritförteckningar som PDF:er.

Aktiebolag med en vision

Munitek är ett medarbetarägt aktiebolag. Vår strävan är såklart lönsamhet, men företaget är också drivet av värderingar. Vi strävar efter att de anställda ska ha inflytande på arbetsplatsen och transparenta finanser. Utifrån ett teknologiskt perspektiv eftersträvar vi användarkontroll. Detta är en viktig del i företagsidén med tydliga fördelar för ägare, anställda och kunder.

Vill du veta mer?

Fråga efter våra dokument som PDF, Verksamhetens filosofi och vision, Bolagsordning, och Aktieägaravtal.

Muniteks kunder

Gemensamt för Muniteks kunder är behovet av Internetuppkopplad produktion, övervakning och automation. Vi riktar oss givetvis till utvecklingsorienterade och nyfikna aktörer i respektive bransch. Vi har en kompetens som är efterfrågad på arbetsmarknaden, och som det råder brist på. Vi kan i stor utsträckning skräddarsy produkten efter kundens behov.

Våra etablerade kundrelationer finns främst i fastighetsbranschen. Där finns ett intresse av tillämpningar som energioptimering och automation. Dessutom finns sedan den 1 juli 2021 krav på individuell mätning och debitering (IMD).

Andra branscher vi har varit i kontakt med är hissar och dörrar; skogsnäring; kraft-, tillverknings- och processindustrin; och medicinteknik. “Den uppkopplade staden” har framtiden för sig precis som öppna standarder och cybersäkerhet. Många aktörer säljer elektronik, även i vår nisch med fri programvara och öppna hårdvaruscheman. Vår affär bygger inte på att vara förest eller ensam med en teknologi utan på att vara trovärdig som leverantör av den.

Har du tips?

Dela gärna kontakter, ledtrådar, tips på mässor som hjälper Munitek i vår marknadsföring.

Vill du veta mer?

Fråga efter vår Affärsplan som PDF.

Dela på risker och vinster

Det är en del av Muniteks affärsmodell att erbjuda reducerade priser på hårdvaruutveckling och tjänster gentemot royalties på sålda enheter. På så sätt erbjuder vi oss att gå in och dela risken med kunden i ett tidigt skede. Detta kan vi göra tack vare vår licensmodell, dvs. att både Munitek och Kunden kan återanvända delar av programvaran för andra tillämpningar. Eftersom vi också har egen tillverkning av hårdvara, så kan vi räkna hem utvecklingskostnad genom löpande intäkter på den.

Våra avtal erbjuder också alltid ett tak eller möjlighet för kunderna att “köpa sig loss” från royaltyn. Så fort Munitek räknat hem våra kostnader med kompensation för risken, så vill vi inte var en igel på någon.

Vill du veta mer?

Fråga efter Muniteks prismodeller som PDF-broschyr.

Resurser och nätverk

Till Muniteks tillgångar hör vårt nätverk. Vi lutar oss på lokala, oberoende och hållbara resurser för verksamhetens drift innebär att upphandla till exempel serverinfrastruktur i närområdet:

Gillar du vårt upplägg?

Skriv till oss om du gillar du vårt upplägg! Vet du någon relevant kundkontakt? Vet du hur vi kan bredda eller fokusera vår verksamhet? Kan du tipsa föreslå fler kompetenta medarbetare?